bättre sent än aldrig

kortfattad beskrivning. unge. copperhill mountain lodge. åre. en vecka med sin kompis o hennes familj.
unges största nöje : plågo-sms till hennes stackars storasyster.

"camilla det är det finaste hotellet jag har sett jag lovar !"
sen
"HOTELLET HAR EN SKITSTOR POOL :D är du avundsjuk ?"
sen
"hehe det är inte bara pool och bastu. det är spa :D :D"
sen
"hotellfrukost ! våfflor, omelett, melon, alla möjliga goda frukter du kan tänka på, parmaskinka.. :D"
o så skidåkningen då.

men vet du vad unge? man ska inte göra så där mot sin storasyster. det finns något som kallas karma som slår tillbaka mot en när man minst anar det. till exempel när man provar snowboard för första gången och tar emot sig med armen och sagan slutar med gips. nämen ojdå.



den var faktiskt inte bruten. en utgjutning var det. så  jag har lite rätt att tycka att det var kanske lite humor i det hela

en dålig dag - och hur du gör den bra igen

jag har överlevt den här dagen genom att tänka ut elaka saker jag skulle kunna säga till människor jag har mött.
till exempel : men gud vad hon stirrar. fuck you ! vad stirrar du på? du hade inte heller sett så kul ut om du hade vart jag idag.  och sen : om hon säger så här kan jag säga såhär. haha ! då är hon nog inte så kaxig längre.

jag tänker inte ge några konkreta exampel. låt oss bara säga att jag har varit ganska brutal.

saken är den att jag har inte ens haft en särskilt dålig dag. vaknade trött som faan imorse bara. sen gick det dåligt på jobbet bara. sen har jag glömt gökboet hos mats så det gick ännu sämre på jobbet bara. sen fanns det inte ens några spel på min dator så jag hade sjukt tråkigt eftersom jag inte hade gökboet att läsa och systemet buggade hela tiden. bara.
och jag har varit förbannad som få halva dagen.

boxningssäcken väntar hemma. tur det. den ska få, den jäveln

semla

fet-tisdagen eller fettis-dagen ? det är frågan. äta eller inte äta ? det är också frågan. jag röstar för äta. en halv liten. helst med vaniljkräm o bär i. eller med saffran

vickan röstade också för att äta. i alla fall grädden. hon satt där på en köksstol och spann och slickade i sig grädde.
fet-tis-dagen är ju till för alla

valkyria

jag o mats var och såg den på bio. den var väldigt bra. vadå två timmar ? det märkte jag inte. se den. obehagligt gripande hoppfullt skrämmande sorgligt hemskt på samma gång. som det ska vara.

sjukt var innan filmen hade börjat. mats puffar till mig - titta bakom dig. haha tänker jag o förbereder mig på typ en tjock tant med grönt hår. vi är så snälla. men nej ! inga tjocka tanter. inget grönt hår. matilda o elin ! awesome. när är jag på bio i kista? kanske en gång per år. max. hahaha. i lööv it

glad

åh så duktiga dom var. jag också. 

vi ska trimma vi ska hoppa vi ska fläta vi ska knoppa

det var inte alls kul. det var jobbigt. och ledsamt. till och med sorgligt. men sen blev det bättre.  det kan ju bli bra ?
bara du vet vad du vill som ett geni till kompis sa.
det var just det. en liten detalj

glöm. imorn är det ladda som gäller. nu jädrar är det min tur


måste. tänka. klart

jag är lite vinglig. heey get it together your life's about to change !
okej. fokusera på juridiken.

röst - du är full
c - näähä
röst - jooho
c- klockan är åtta. jag är inte full
röst - ...

rösten har fel. men trevligt var det

så det så

jag har inte bloggat på länge. nej, det betyder inte att jag har slutat tänka. det betyder helt enkelt att jag har bestämt mig för att sluta göra saker jag inte har lust med. eller orkar. eller som tar mer än vad dom ger.
hell yeah. jag känner mig som en såndär äcklig självhjälpsbokförfattare. hej hopp ta tag i ditt liv.
men faktiskt. vill jag inte blogga så bloggar jag inte. måste jag stressa ihjäl mig för att hinna träffa en kompis så träffar jag inte kompisen. eller så får kompisen läsa det själv på nåt annat sätt. har jag mycket med juridiken så jobbar jag mindre. punkt.
jag har kommit på att det där uttrycket - den som ger sig in i leken får leken tåla - är bullshit. hallå det är faktiskt min lek. och då är det jag som bestämmer spelreglerna

jag vill ha min lön !

jag måste ge alldeles för mycket pengar till anders. närmare bestämt alldeles för många tusenlappar. närmare bestämt tre.
jag har inte så mycket pengar på mitt konto tyvärr.

övriga utgifter:
mobilräkning
körkortstillverkning
födelsedagspresent till mats
busskort
kårleg
tävling i helgen

lön:
om en och en halv vecka !
kanske om en. hoppas om en. hoppas nu.

det här en den dåliga biten med att bli vuxen

förresten

just det. glad alla hjärtans dag.
jag orkar inte skriva mer

fredagen den trettonde

jag var på krogen igår. o firade ida. nykter. det var kul ibland. synd bara att västeråsare (alltså övriga) inte vet hur man får igång nåt drag.

inga fördomar

det kom fram tre killar till mig o jennie när vi stod o pratade. blablablablabla gå härifrån. dom var nittior. hahaha! åh så små. puttinutt. puttinuttigullipluttinutti.
men vänta. hur gammal är jag ? damn it

(nittia)

men hallå det handlar om mognad ! hahaha

amen

kära gud. jag har en fråga. jag har också en bakgrund till denna fråga.
bakgrund
när man har en ledig kväll och bara några småsaker att göra, och man ska upp väldigt tidigt nästa morgon;
fråga
hur kommer det sig då att man gör allt annat förutom dessa småsaker så att man måste gå och lägga sig sent eftersom man inte har hunnit göra dom innan för att man bara gjort totalt oviktiga saker?

suck that, gud, du är kanske inte så bra som du tror

hatahatahatasånadär

jag blir så arg. det är bland det värsta jag vet. tur att det finns snälla människor också. snälla människor roliga människor bra människor.
för att kompensera upp för dom dumma  elaka

zacke

jag har varit hos zacke. nu skulle man ju kunna tro att zacke är värsta snyggingen som bara råkar vara galet gullig o snäll o rolig o helt enkelt en bra vän. nämen hoppsan, hur gick det till?.
det är faktiskt så. zacke är värsta snyggingen som bara råkar vara galet gullig o snäll o rolig. ibland kan han dock morra. när han träffar någon ny. man måste liksom lära känna honom ordentligt först. han är inte som han verkar vid första anblicken. man ska aldrig döma hunden efter håren, så att säga.
men när man väl har lärt känna honom. oj. vilken personlighet. det är bara svansviftanden o pussar o sova bredvid varandra.
tyvärr är zacke redan upptagen. han har precis köpt lägenhet och bor tillsammans med steffi. jahaja. det är så med alla dom bra

men steffi är inte den som är den, som tur är. man får låna ibland

tid

föreställ er att ni tittar på klockan. klockan är kvart i någonting, alltså ....45.
en liten stund senare tittar ni på klockan igen. den är då ...48. vad skönt ! tänker ni då. om nästa fem minuter går lika fort som dom här fem gjorde så har jag snart rast !
till exempel.
men nej. för ni har grundlurat er själva! jo visst. om nästa sju minuter går lika fort som dom här tre gjorde... då har ni snart rast.

suck. jobbigt fenomen det här med tid.

vetenskapliga experiment

jag lät hästarna lukta på tjärsalva som jag hade på fingret. dom reagerade på olika sätt.

cass - men suck vad vill du ? dagens ungdom. hejhejhej. hejdå

karin (väldigt nyfiken) - åh! klappa ? pussa ? lukta ? hmm. pussa!

milou (sniffar lite försiktigt först.) - aah! det luktar konstigt. är det medicin ? ska du döda mig ? hjälp! medicin!

allan (ännu mer nyfiken) - spännande! kan man leka med det? vill det leka med mig? leka! leka! nähä. kan man äta det då?

allmän oinspiration

undrar ifall oinspiration är ett ord. nu är det för jag tänker inte ändra. fattar ni det ! jag är arg. på vem eller vad är oklart. skulle behöva en omgång med boxningssäcken så att säga men det går icke med ett förkylningsvirus som härjar.
pendlar mellan ilska frustration o håglöshet.
underbar blandning av mina bästa sidor.
planerar att supa ner mig i veckan. helst många gånger.
längtar också till på lördag men tänker inte avslöja så mycket. it's valentines day and i'm so full of love ! aaah. will be. då.

hjälp

snälla gud hjälp mig med juridikuppgiften jag förstår inte vad dom vill och jag har ont i halsen och jag vill bara sova. okej ?

(om någon känner sig manad att agera gud i det här fallet så går det bra. unikt tillfälle)

varsågoda

ibland kan det vara jobbigt att spilla hallon på golvet.
fast det är egentligen ljug. det är inte själva spillandet som är jobbigt. spillandet kan vara ganska kul. hallonregn ! jaa, ganska kul. som i en liten fantasivärld.

konsekvenserna kan dock bli jobbiga. till exempel det lilla faktum att man måste få bort alla hallonen från golvet. eller, om man låter bli att ta bort alla hallon från golvet, så kommer man så småningom att trampa i hallongegg. det är också jobbbigt. ännu värre är det i och för sig om mamma trampar i hallongegg. då blir det garanterat liv i luckan.

minst jobbigt är då att torka upp direkt. tydligen så lämnar hallon också väldigt synliga spår på ljust parkettgolv. så bra, kan man tycka. då har vi lärt oss något nytt idag.

ingen orsak.

sexton timmar

jag somnade klockan fyra igår. klockan var ställd på 17.00. jag vaknade 23.18. jag somnade om.

idag är jag lite piggare. det är bara det att jag har ingen verklighetsförankring. jag är helt snurrig. har försökt testa mig själv så att jag inte håller på att bli dement i förtid. tex vad heter jag ? vad är mammas telefonnummer ? när fyller mats år ?
men dt ger inga utslag. det är inte såna saker jag inte kan. det är mer så att jag är allmänt borta i huvudet.

jag ska snart till vårdcentralen. hoppas jag har halsfluss. då får man penicillin. då blir man frisk fort. annars kanske man kan tigga till sig penicillin ändå ? så man kan vara normal och vid medvetande när man ska tävla på lördag.

egentligen är det unges fel

jag är sjuk. sjuk sjuuuuk sjuk. det var bra att vara sjuk ibland när man gick i skolan. skönt att slippa äckel-gerts malande på kemilektionerna, eller oves (ibland) förbannade positivitet o vilja att lära oss allt om matte o fysik.
det är inte skönt att vara sjuk när man måste till jobbet. eller när man har två uppsatser i juridik som ska in den här veckan. eller när man kommer hem klockan sju på kvällen o har två hästar att rida. och dessutom inte har hunnit äta.
nä. då är det bättre att vara frisk.

kan inte imorn vara en annan dag ?

jag har spräckt min läpp. jag kommer få en gigantisk fläskläpp. det kommer vara lite pinsamt när jag ska springa efter folk på stan imorn. jag har en känsla av att dom kommer titta på min jätteläpp istället för på min pärm.
ett tips är också att inte gå i högklackat om ni ska just springa runt på stan. i fem timmar. man kan få ont i fötterna.

släkten är värst

våra släktmiddagar brukar alltid spåra ur. på ena eller andra sättet. jag har dock aldrig varit med om att dom spårar ur så fullständigt som igår. det var kul.

vi hade diskuterat såna saker som änkepension (finns inte längre hallå ! vi lever inte på 30-talet tack), åldersdiskrimering när det gäller semesterdagar, data-lappen och indianskan i puoltsa, och saker som alla brukar diskutera på sina släktmiddagar. väl ?
skratt, lite ilska, häftiga diskussioner där man ständigt blir avbruten, så som släktmiddagar brukar vara. väl ?

sen spårade det. konversationen följer här i lite förkortad version. farmor frågade morfar om vi också skulle skriva på papprena. (dumt gjort). vilka papper? mamma var blixtsnabb. det visade sig att vi nu måste bestämma om vi vill ha kvar gravplatserna (till farmors mamma o pappa o några till, som jag fattade det sen iaf). vi kom fram till att det borde man nog eftersom det ligger döda människor där. haha. allmänt asgarv o morbida diskussioner om vart man ska bevara dom annars. hej mormor vill du äta lunch med oss?
 samtalet kom då in på vart farmor o morfar ville ligga sen ? fanns det platser kvar där eller ville dom spridas någon annanstans? ytterligare diskussioner om puoltsa, älven, fjället, tillstånd hit o dit, havet, minneslund bla bla. nu spårar det på riktigt.
farmor - men jag vill inte ha en begravning.
anne-marie - det vill vi ! eller hur janne? tårta o whisky o massor av vin.
någon - haha ! så åtminstone den kvarlevande får dricka sig full
farmor - men jag vill att ni går hem till mig o lagar mat.
högljudd suck med humoristisk underton.
mamma - men kan du inte laga maten själv då ? innan ?
farmor - haha. joo om jag vet när det blir så ska jag göra det. vad vill ni ha ?
spridda förslag. skratt. nu börjas det på riktigt. allt härnedanför är lite svårt att höra eftersom alla skrattar så att dom ramlar av stolen. lite har nog försvunnit på vägen
camilla - men du får göra nya med jämna mellanrum
farmor - så får vi äta upp dom gamla
mamma - lunchlåda !
camilla - begravningsmiddag !
mamma (håller på att skratta ihjäl sig. tårarna sprutar) - tänk när jga kommer till jobbet (skrattanfall) och dom frågar vad jag har till lunch idag då? (skrattpaus) (inandning) farmors begravningsmiddag !
alla skrattar.på riktigt. ihjäl sig. farmor sätter i halsen o hinner nästan inte laga någon begravningsmiddag alls.

resten tänker jag inte berätta. då skulle ni kunna tycka att vi var konstiga

RSS 2.0